Sådan laver du den bedste Risengrød til Jul.
Ingredienser til 2 portioner:
- 3 dl vand
- 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
- 1 liter sødmælk
- ¼ tsk groft salt
Kanelsukker
- 4 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
- 50 g smør
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde.
Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Læg låg på og kog i ca. 25 min.
Rør ofte i grøden.
Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg.
Tilsæt salt og smag til.
Bland sukker og kanel.
Kom risengrøden i en varm skål.
Server grøden sammen med kanelsukker og smør.