Risengrød

Sådan laver du den bedste Risengrød til Jul.

Ingredienser til 2 portioner:

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2¼ dl)
  • 1 liter sødmælk
  • ¼ tsk groft salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

 

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde.
Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Læg låg på og kog i ca. 25 min.
Rør ofte i grøden.
Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg.
Tilsæt salt og smag til.

Bland sukker og kanel.

Kom risengrøden i en varm skål.
Server grøden sammen med kanelsukker og smør.

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

Skriv en kommentar