Honningkage
Det gode ved denne kage er, at den smager fantastisk, der er masser af den, og den kan holdes sig frisk længe.
Ingredienser til ca. 20 stykker – afhængig af størrelse
- 500 g honning
- 125 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt kanel
- Saft af ½ appelsin
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. cremefraiche
- 2 tsk. hjortetaksalt
- 375 g flormelis
- 3 spsk. kogende vand
- 150 g blødt smør – stuetemperatur
- Abrikosmarmelade
- 50 g kakao
- ½ dl vand
Sådan gør du
- Kom honning og sukker i en gryde, varm det op under omrøring til sukkeret er smeltet, og lad det herefter køle af, til det er lunkent.
- Tænd ovnen på 165° C, konventionel ovn.
- Pisk æggene let sammen, og rør ingefær, kanel, appelsinsaft, piskefløde og cremefraiche i.
- Hæld honningen i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
- Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det i lidt ad gangen, og rør indimellem. Rør, til du har en ensartet, tyk, flydende dej.
- Beklæd en bradepande på ca. 23 x 33 cm med bagepapir, og hæld dejen i den.
- Sæt kagen ind midt i ovnen i ca. 1 time til 1 time og 15 minutter. Bliver den for mørk, så læg et stykke stanniol over. Mærk i kagen med et kødspyd eller lignende redskab af metal. Hænger der dej ved, skal kagen blive i ovnen i lidt længere tid. Bag den ikke for længe, så bliver den hård.
- Lad kagen afkøle i formen.
- Rør imens en smørcreme ved at røre 125 g flormelis sammen med kogende vand. Tilsæt derefter det bløde smør, og bland godt rundt, til du har en smørcreme.
- Flæk kagen, og smør abrikosmarmeladen på den ene halvdel og smørcreme på den anden, og læg de to halvdele sammen igen.
- Rør en glasur af resten af flormelissen, kakao og vand. Hæld vandet i lidt ad gangen og kun så meget, at glasuren ikke bliver for tynd. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.
- Pynt kagen med glasuren og evt. lidt krymmel eller anden kagepynt.
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 1¼ time