Gløgg

Gløgg

Julen betyder også hygge med Gløgg.
Her er opskriften på en klassisk Gløgg til 6 personer.

Ingredienser:

  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • skal fra ½ appelsin – skrællet med en tyndskræller
  • 2 dl vand
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 5 hele nelliker
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 hel allehånde
  • 1 flaske rødvin
  • 100 g rosiner
  • 50 g smuttede hakkede mandler

Pynt

  • 1 appelsin i skiver

Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme.
Tag appelsinskal og de hele krydderier op af gryden.
Tilsæt rødvin og varm drikken godt igennem – Smag til.

Tilsæt rosiner og mandler, og server gløggen i tykke glas med en appelsinskive i.

Har du ikke mod på at lave Gløggen selv, så er Luksus Gløgg fra Blomberg et godt alternativ.

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

Skriv en kommentar