Gløgg
Julen betyder også hygge med Gløgg.
Her er opskriften på en klassisk Gløgg til 6 personer.
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- skal fra ½ appelsin – skrællet med en tyndskræller
- 2 dl vand
- 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
- 5 hele nelliker
- 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
- 3 hel allehånde
- 1 flaske rødvin
- 100 g rosiner
- 50 g smuttede hakkede mandler
Pynt
- 1 appelsin i skiver
Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme.
Tag appelsinskal og de hele krydderier op af gryden.
Tilsæt rødvin og varm drikken godt igennem – Smag til.
Tilsæt rosiner og mandler, og server gløggen i tykke glas med en appelsinskive i.
Har du ikke mod på at lave Gløggen selv, så er Luksus Gløgg fra Blomberg et godt alternativ.