Karameller
Lav dine egne lækre karameller, det er let og smager fantastisk.
Ingredienser til ca. 20 stk
- 100 g smør
- 2 dl piskefløde 38%
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 1 dl lys sirup
- 1½ tsk flagesalt
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Tilsæt øvrige ingredienser.
Kog uden låg, rør rundt nu og da.
Massen er klar, når termometeret viser 124° (brug et sukkertermometer) eller massen består “kugleprøven”: Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle.
Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min. i en gryde med mindre bund.
Hæld massen i en form (ca. 15 x 20 cm) beklædt med bagepapir og drys med flagesalt.
Lad massen køle af og skær den i 24 store stykker med en skarp kniv.
Pak dem ind i plastik eller papir og luk enderne med snor.
Opbevar karamellerne køligt.