De bedste Julemarkeder i Tyskland

Julemarkederne i Tyskland emmer af julehygge

Hvad er bedre end at besøge et julemarked i Tyskland? Der er altid garanti for hygge, små træ boder, samt duft af Glühwein. Men hvor er de bedste julemarkedet at besøge i Tyskland – det får du svaret på her!

Se links til de Tyske julemarkeder nederst på denne side, men det er er en god ide at læse dette indlæg, så du ved hvad du går ind til.

I beskrivelsen af julemarkederne, vil bl.a. være beskrevet hvor stort det er, hvad du kan forvente samt adressen på hvor det ligger.

Indhold:

 • Gode råd om julemarkeder i Tyskland
 • Lübeck julemarked
 • Flensburg julemarked
 • Hamborg julemarked
 • Berlin julemarked
 • Erfurt julemarked
 • Kiel julemarked
 • Dresden julemarked

Gode råd om julemarkeder i Tyskland

Skal du besøge et julemarked i Tyskland, så læs lige nogle af de gode råd, før du besøger de tyske julemarkeder.

Hvis du kun har været på julemarked i Danmark, så skal du vide at selv det mindste marked i Tyskland er langt større end det største marked i Danmark. Vær forberedt på at blive overrasket over både størrelse og antal besøgende.
Har du barnevogn eller klapvogn med, så overvej at blive hjemme i Danmark indtil barnet er stort nok til at gå selv, og undlad at tage hund med. Når der her står, at der er mange mennesker, så mener vi det – og især omkring aftentid og i weekender er det helt vanvittigt, og nogle steder er det næste ikke til at komme igennem for masserne. Så vær klar til at blive overrasket.

Undersøg hvor du gerne vil hen, det er ikke alle steder at julemarkederne er lige store. Så overvej om du vil prøve nogle af de helt store eks. ”Julemarked i Gendamermarkt i Berlin” eller nogle af de mere små men intime julemarkeder i Lübeck.

De fleste julemarkeder har åbent fra sidste weekend i november og helt frem til lige før juleaften omkring den 22./23. december.

Det er populært at besøge julemarked i Tyskland, så du kan godt forvente mange mennesker når du besøger markedet. Særligt de helt store julemarkeder i Tyskland har flere millioner besøgende hvert år. Særligt i weekenderne er der mange mennesker (nogle steder måske for mange) – så overvej hverdagene, hvis du vil uden om de mest besøgte tidspunkter.

Har du børn med – så hold godt styr på dem (evt. skriv dit navn og tlf. på deres arm) hvis nu i skulle blive væk fra hinanden. Jeg har haft mine børn med i både Lübeck og Hamborg ved aften tid, uden at være nervøs.

Besøg gerne markederne ved aften tid, så får du fuld valuta for pengene. For når mørket bryder frem, er markederne bare lige en tand hyggeligere og får fuld effekt af de mange smukke julelys markederne er pyntet med.

For mange af os er et besøg på et julemarked i Tyskland også blevet en tradition. Kombinationen af juleshopping, hvor der kan spares en del, og den hyggelige julestemning på de tyske julemarkeder lokker mange af os en tur syd for grænsen.

Hvis du vælger at forbinde en tur på et julemarked i Tyskland med en miniferie eller et weekendophold, har du samtidig mere tid til juleindkøb og du kan rigtig komme i julestemning. En julehyggetur uden overnatning, vil kun opleves som en meget hård tur for alle, og vil givetvis ikke inspirere til en gentagelse. Det er MEGET anbefalesværdigt at overveje en overnatning for at give turen den ekstra dimension og ikke mindst den aftenhygge med lys alle steder som ikke vil opleves i bilen på vej hjem.

Hvorfor er vi Danskere så vilde med at tage syd for grænsen i december?
De tyske julemarkeder tilbyder os noget af det eventyr og magi som vi kun ser i film eller i Tivoli til Jul. Tivoli er da hyggelig i december, men også småt, dyrt og egentlig lidt trivielt.
Forestil dig en hel by pakket ind i julestemning, lys, gløgg, mandler og hygge. Man kan ikke undgå at blive fortryllet som et lille barn juleaften.

De bedste julemarkeder i Tyskland

Her får du guiden til nogle af de bedste julemarkeder, primært i nordtyskland.

Julemarked i Lübeck

Foto: Holstentor Weihnachtsbeleuchtung © LTM

Dette er en af de mere specielle byer jeg har besøgt. Speciel på en god måde  Bydelen ”Innenstadt” er selv midtbyen i Lübeck, og den er faktisk en ø. Så selve Lübeck er bygget rundt om centrum, som er en ø.

Ud over at være en ø, er Lübeck centrum også meget historisk. Der er gamle bygninger og gader og virkelig charmerende.

Så hvis du besøger Lübeck ved juletid – så er byen blot endnu mere hyggelig at besøge. Der er mange juleboder, med øl, vin, kager og julebag samt nisser og andet lokalt håndværk.

Området ved Lübeck rådhus er fantastisk smukt pyntet op til jul og her vil du også finde mange juleboder.

Generelt kan du dog blot gå rundt i det centrale gamle Lübeck og nyde små julemarkeder i baggårde, julelys og hygge. Da jeg var der, synes jeg på en eller anden måde, at det mindede mig om ”jul i den gamle by” i Århus.

Julemarked i Flensburg

Den hyggelige by Flensburg, ligger kun 7 kilometer fra den danske grænse – så Flensburg byder på det først julemarked i Nordtyskland.

Det er i selve midtbyen, at du finder julestemningen. Gågaden (Grossestrasse) er pyntet op til jule, med masser af lys og hygge.

For enden af gågaden, ved den store Kirke, finder du juleboder og endnu mere julehygge.

Der er både boder med mad og tyske specialiteter. Samtidig med at du besøger julemarkedet i Flensburg, så kan du også handle ind. For markedet ligger som nævnt ved gågaden, der er stor og lang – så det er oplagt at lave juleshopping i Flensburg.

Julemarked i Hamborg

Julemarket i Hamborg – så stort at selv julemanden og hans rensdyr kigger forbi

Julemarkederne i Hamborg, fordeler sig også ud over byen. Hvor de eks. i Kiel (nedenfor) er samlet tæt på hinanden er der lidt længere afstand mellem dem i Hamborg. Markederne i Hamborg er rimelig store – men der vil også være mange mennesker.

–         Rathaus – på rådhuspladsen er hele området omdannet til et stort julemarked. Her er masser af boder, der sælger alverdens jule ting og julemad. Særligt tysk julemad, kan du købe her. Det er et godt og hyggeligt sted, som ligger helt centralt. Julemarkedet ligger i forlængelse af gågaden, som er et godt sted at juleshoppe i Hamborg.

–         Alster – Ikke langt fra rådhuspladsen, ligger julemarkedet ved bredden af Alster søen. Det er et langt og smalt julemarked, hvor du gå langs vandet, med boder på begge sider. Der ofte et minitivoli, med bl.a. et pariserhjul og derudover er der en masse bader og mad muligheder.

–         Reeperbahn – midt på Reeperbahn er der et hyggeligt julemarked. Det er ikke så stort som de to andre i Hamborg. Men du kan evt. kombinerer det med et besøg på Reeperbahn. Særligt ved juletid, er der mange mennesker i bydelen og der er liv og gang i gaden. Dog ikke særlig børnevenligt.

Fordelen ved at besøge julemarkederne i Hamborg, er også at der er en masse seværdigheder i Hamborg – som du kan besøge samtidig. Det vil sige bliver du træt af jule pynt, Glühwein og Pretzels – så besøg nogle af de spændende oplevelser i Hamborg.

Julemarked i Berlin

Julemarked ved Charlottenburg i Berlin

Der er selvfølgelig også Julemarked i Berlin og ikke bare et men flere julemarkeder. Berlin har flere typer af julemarkeder at byde på og nogle af dem er kæmpestore.

Julemarkeder i Berlin:

Gendamermarkt – dette er det største julemarked i Berlin, med flere millioner besøgende hvert år og det er ikke uden grund. Julemarkedet emmer af tysk jul. Det er en oplevelse at gå rundt i det enorme marked og nyde de mange boder, skuespil og musik. Boderne sælger alt fra mad til julepynt og andre juleting. Ved mange af madboderne, er der mulighed for at få varmen samt at sidde ned. Det koster 1 EUR, for voksne at besøge julemarkedet.

Læs mere om Gendamermarkt i Berlin eller se hvor det ligger på ”Kort over Gengamermarkt

Charlottenburg – Pladsen foran det store slot Charlottenburg i Berlin, er pyntet op til jul. Her er boder, og flottet julelys. I boderne kan du købe både mad, drikke og diverse jule ting. Nogle af boderne kan du gå ind i og sidde og få varmen.

Som et flot plus, er selve slottet oplyst i flotte farver.

Adventiamo for børn – I adventsweekenderne er der Adventiamo i Berlin. Det er et julearrangement for børn. Her kan børnene få hands-on jule oplevelser eks. kagebagning. Men de kan også opleve et julemarked for børn. Forældre er selvfølgelig også velkomne – men det er børn der er i centrum på dette julemarked.

Læs mere om Adventiamo for børn på VisitBerlin.de

Alexanderplatz. Ved den kendte Alexanderplatz I Berlin, finder du selvfølgelig også et lille julemarked på den store plads bag det kendte ”tv tårn i Berlin”. På pladsen er der boder, lys og ikke mindst en udendørs skøjtebane. Den giver mulighed at lave noget lidt anderledes.

Julemarked i Erfurt

Det store torv for foden af kirken – gør sig klar til Julemarked

Har du mulighed for at køre lidt længere sydpå, så kommer du til den fantastisk charmerende gamle by Erfurt. Det er en rimelig stor by, som er hovedbyen i området Thüringen. I Erfurt har de ligesom mange andre rigtig julestemning fra slut november og indtil lige før juleaften.

Foran den store prægtige kirke midt i byen, er det store torv pyntet op til jul. Der er massevis af små boder, flotte julelys og rigtig hyggelig julestemning i den historiske midtby.

De forsøger virkelig at gøre noget ud af markedet, og derfor er der altid en masse ting at se og lave – så det er også et marked for børn. Der har eksempelvis tidligere været en lavet en lille skov, hvor børn kunne besøge huse fra forskellige eventyr.

Prikken over  iét i julemarkedet, er den ca. 12 meter høje julepyramide – som lyser meget af pladsen op.

Julemarked i Kiel

Julemarkedet ved Holstenplatz i Kiel. Foto: kieler-weihnachtsmaerkte.de

Den halvstore by Kiel, er en af de byer der er bedst ”klædt” op til jul og hvor hele byen nærmest er i julestemning. I Kiel er det ikke kun et sted, der er julemarked – det er fordelt ud over 4 forskellige halv store markeder. Markederne er lavet med deres eget særpræg, så de er ikke ens. Selvom markederne er fordelt ud over Kiel, er de stadig i gåafstand til hinanden. Der er måske 1-200 meter mellem hver af dem.

Julemarkeder i Kiel

Holstensstrasse. Det var her det startede og her der er flest besøgende og juleboder, som har alt lige fra mad til lokalt håndværk. Det er et stort område, som er super hyggeligt. Du kan i øvrigt, tage nogle rigtig flotte tyske julebilleder i Holstensstrasse.

Asmus-Bremer Platz – Dette er endnu et sted der er godt hvis du har børn med. Der er normaltvis en høj træpyramide, som pryder torvet. Pyramiden er præget med lys og figurer. Der er også en masse boder særlig med mad.

Rathausplatz – Rådhuspladsen i Kiel danner også ramme om et julemarked. Det er flot og hyggeligt og et godt sted for børn og voksne. Der er pyntet op med figurer, træer, julelys mv.

Alte Markt – et andet marked, som du også må forbi er Alte Markt. Det er rigtig vinter inspireret julemarked, som ligger flot i den gamle bydel. Der er igen boder og hygge 

Markederne åbner slut november og lukker igen lige før juleaften.

Julemarked i Dresden

Julemarked i Dresden – et af de bedste i Tyskland

Julemarkedet over dem alle. Julemarkedet i Dresden er et at de julemarkeder i Tyskland, der går længst tilbage i tiden. Julemarkedet blev nemlig første gang nævnt i år 1.434 – så det er næsten 600 år gammel.

Den lange historie, gør også at det er et julemarkedet, er blevet rigtig stort. Der er over 200 boder og flere millioner besøgende hvert år. I boderne er det muligt at købe alle mulige ting, lige fra lokalt håndværk, billigt julepynt og mad og drikke.

Det er ikke kun julemarkedet i Dredsen turisterne kommer for. For hele den centrale del af byen, er nærmest blevet en del af julefesten. Du kan således opleve juleforestillinger i de lokale teatre, julestemning på vandet samt hele den centrale del af byen er pyntet i julestemning.

KENDER DU ANDRE GODE JULEMARKEDER I TYSKLAND – SÅ SKRIV DEM I EN KOMMENTAR NEDENFOR

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

En kommentar til “Tyske Julemarkeder”

 1. Julemarkedet i Rostock er nok det største julemarked jeg har været på. Jeg har også været i Lübeck, men det var vand ved siden af…Perfekt tur med færgen over, en overnatning og shopping og færgen hjem, det var simpelthen en fantastisk hyggetur for os alle.

  Svar

Skriv en kommentar