Nøddetærte med Æbler

nøddetærte

Ingredienser
2 store æg, str. L. – eller 3 små, str. M.
3 dl. Sukker.
¼ tsk. fint salt.
2dl. Hvedemel.
125 g. smør.
1-2 spsk. Portvin eller Sherry – men kan undlades !
50-100 g. hasselnødder.
3 æbler.

Tilberedning
Smelt smørret.
Smør en tærteform med lidt af det smeltede smør, med en bagepensel.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i små tern.
Hak hasselnødderne groft med en kniv.
Æg og sukker piskes, til det er næsten hvidt, og skummende.
Smørret piskes i, i en tynd stråle – men undlad det hvide fra smørret.
Bland hvedemel og salt, og vend det forsigtigt i æggemassen.
Tilsæt Portvin eller Sherry.
Vend til sidst æbler og 2/3 af hasselnødderne i dejen.
Fordel dejen i tærteformen, og drys resten af hasselnødderne over.
Bages i en 200 grader varm ovn, i midten, ca. 30 minutter.
Tips: Server den lun med kold creme fraiche eller flødeskum til.
Kan også serveres i forbindelse med en desserttallerken.
Opskriften kan snildt varieres, f.eks. ved at tilsætte lidt vanille, eller lidt støt kanel.
Kagen kan også bages i små aluminiumsforme, som ligeledes smøres med lidt smeltet smør.
I stedet for at smøre tærteformen med smeltet smør, kan formen beklædes med bagepapir!

Tips: Mht. brug af vanille, så kan jeg varmt anbefale økologisk vanillepulver
( Urtekram ) – ikke fordi det er økologisk, men fordi det udelukkende er tørrede vanillekorn, og virkelig smager af vanille.

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

Skriv en kommentar